banner3

Les 4a | getallen

Op deze bladzijde staan de symboliek van de getallen.
Elk getal heeft een positieve lading en een negatieve lading.
Meestergetallen zijn de 11, 22 of 33 deze staan symbool voor de te leren lessen in dit leven.


getallen 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 12 | meester getallen | 11 | 22 | 33


Symbolische betekenis van de getallen.

Bij het beginnen van je mandala is het nodig even stil te staan of je iets wil uitdrukken en wat je er in wilt hebben.
Je kan de numerologische tekening op verschillende manieren aanpakken zoals je gezien hebt bij de voorbeelden van mijn mandala tekeningen. Bij het gebruik de kleur van het getal krijg je hele kleurrijke mandala tekeningen,
Begin met het invullen van een proefcirkel want zo kan je zien hoe ongeveer de opbouw gaat worden.
Op internet kan je heel veel informatie vergaren over de betekenis van de getallen en deze informatie is divers! Hieronder een kleine bloemlezing van de getallen. Lees boeken over dit onderwerp als je wat dieper op de numerologie wilt ingaan maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet.
Meestergetallen zijn getallen die niet kleiner gemaakt worden deze getallen staan symbool voor levenslessen in dit leven en daar meester over te worden, geen slachtoffer.


Getal Nul

Ruimte, het niets en het begin van alles, het Al, neemt de kleur mee waar de nul aangrenst en heeft geen enkele vorm.
Voor de kleur ga hierheen.
Naar boven

Getal 1

Algemeen: Het getal 1 wordt geassocieerd met de basis van al het leven en tevens aan het materialisme, het fysieke lichaam, geboorte en wedergeboorte. Het getal 1 is verbonden met de kleur rood en met de maandag. Astrologisch is dit getal verbonden met de sterrenbeelden stier en ram. De chakra's die bij dit getal met name van belang zijn, zijn het heiligbeenchakra en de zonnevlecht.
Voor de kleur ga hierheen.
Naar boven


Positieve kwaliteiten:
Het betreft meestal een extravert persoon, een levensgenieter en initiator. Getal 1-personen bezitten leiderschap, creativiteit en moed. Zij zijn onafhankelijk, ondernemend, energiek, enthousiast, vrijgevig, ijverig en intuïtief. Zij gaan recht op hun doel af en genieten van het succes en aanzien dat zij hiermee tot stand brengen.

Negatieve kwaliteiten:
De getal 1-persoon kan overheersend zijn, lichtgeraakt, agressief, negatief ingesteld, slaafs en non-coöperatief. Hij kan ook wispelturig, zelfingenomen, opschepperig en lui zijn.

1 zon, 1 maan, 1 bol, 1 kat of 1 vis, 1 slang die in zijn eigen staart bijt.
1 god, 1 Vlinder dus alles wat 1 is.
Individualiteit, eigen wil, zaadje alles draait om een punt.
Jij bent de enige. De 1 is soms eenzaam.
Geboorte, inwijding.
Voor de kleur ga hierheen.
Naar boven

Getal 2

Algemeen:
Het getal 2 is verbonden met de emoties. Het is het getal van de eenheid, de opvoeding en het levensonderhoud. Het staat voor tegengesteldheid, maar ook voor eenheid en elkaar aanvullende krachten als dag en nacht, mannelijk en vrouwelijk. Het getal staat tevens voor geestelijke creativiteit. Het getal 2 is verbonden met de kleur oranje, de kleur van de voortplanting en hemelse liefde. Astrologisch is dit getal verbonden met het sterrenbeeld kreeft. De chakra's die bij dit getal met name van belang zijn, zijn het hart-chakra en het buikchakra.
Positieve kwaliteiten:
Het betreft zorgende, communicatieve vredesapostelen. Getal 2-personen zijn galant, diplomatiek, ontvangend, wijs en tactvol. Zij luisteren goed en zijn in staat dingen over te brengen. Zij zijn geduldig, coöperatief, betrouwbaar, loyaal, aangepast, sensitief en zorgzaam.
Negatieve kwaliteiten:
De getal 2-persoon heeft de neiging tot overgevoeligheid en lichtgeraaktheid. Zij zijn vaak snel gekwetst op liefdesgebied, vaak humeurig, melancholiek en onvoorspelbaar. Soms zijn zij erg twijfelachtig en tobberig in hun gedachten. De niet-coöperatieve 2 is een echte 'trouble-maker'. Zorgzaamheid kan overgaan in overbezorgdheid en angst.
Volgens de filosofie van de dualiteit bestaat alles uit tweeën: man + vrouw, licht + donker, goed + slecht.
Twee vormen tegen elkaar in zoals het vissenteken van de dierenriem,
2 katten of 2 slangen of anders.
Samenwerking, dualiteit,Yin en yang,
tweeling, evenwicht.
Voor de kleur ga hierheen.
Naar boven

Getal 3

Algemeen:
Het getal 3 is verbonden met de geest, de intelligentie en de rede. Het is het getal van de expressieve, originele denker en kunstenaar. Het getal 3 is verbonden met de kleur geel, de kleur van het intellect, de logica en de rede, en met de woensdag. Astrologisch is dit getal verbonden met het sterrenbeeld maagd. De chakra's die bij dit getal met name van belang zijn, zijn de zonnevlecht en het hart-chakra.
Positieve kwaliteiten:
De getal 3-personen zijn Bourgondisch, enthousiast, gelukkig, vrijgevig en vol levenslust. Zij kunnen creatief, optimistisch en extravert zijn. Zij zijn inspirerend, communicatief, zorgend en sociaal.
Negatieve kwaliteiten:
De getal 3-persoon heeft de neiging tot warhoofdig geflirt. Zij kunnen gekunsteld, extravagant, onpraktisch, cynisch en tobberig zijn. Eventueel hebben zij de neiging tot manipulatie, doelloosheid, een slecht humeur en de neiging tot bedrog.
Vader, zoon en heilige geest de heilige driehoek = vuur teken, danspassen
Voor de kleur ga hierheen.
Naar boven

Getal 4

Algemeen:
Het getal 4 is verbonden met de wil, de vastberadenheid, de kracht en het praktische en het fysieke zelf. Het getal 4 is verbonden met de kleur groen. Astrologisch is dit getal verbonden met de sterrenbeeld maagd en de donderdag. Het chakra, dat bij dit getal met name van belang is, is het heiligbeenchakra.
Positieve kwaliteiten:
Getal 4-personen zijn geduldig, praktisch, gemotiveerd, verantwoordelijk, betrouwbaar en gedisciplineerd. Zij zijn nauwkeurig, efficiënt, hulpvaardig, doelbewust en het zijn harde werkers. Zij denken logisch en handelen eerlijk, loyaal en betrokken.
Negatieve kwaliteiten:
Zij kunnen ongeduldig, onzorgvuldig, dominant en gewelddadig zijn. Hun weerstand tegen verandering kan leiden tot onverzettelijkheid, bekrompenheid en neurosen. 'Betrouwbaar' kan voor sommige getal 4-personen betekenen dat ze saai zijn en hun motivatie kan omslaan in luiheid.
De vier is aarde, water, lucht en vuur, vierkant, 4 seizoenen, 4 windrichtingen.
De 4 hoek kan ook gevormd worden door dieren of bloemen.
Voor de kleur ga hierheen.
Naar boven

Getal 5

Algemeen:
Het getal 5 is verbonden met het leven en de vitaliteit. Het getal is verbonden met de kleur hemelsblauw, de kleur van de communicatie, en de vrijdag. Astrologisch is dit getal verbonden met het sterrenbeeld weegschaal. Het chakra dat bij dit getal met name van belang is, is het keelchakra.
Positieve kwaliteiten:
Getal 5-personen zijn enthousiast en heldere denkers. Zij zijn vlug van begrip, prestatiegericht, veelzijdig, aantrekkelijk, vriendelijk, gepassioneerd, sensitief en populair. Zij passen zich makkelijk aan, zijn vrijheidslievend, avontuurlijk en houden van reizen.
Negatieve kwaliteiten:
Zij hebben de neiging hun energie te versnipperen en kunnen doelloos, besluiteloos, rusteloos en bang voor hechte relaties zijn.
Ongelukkige getal 5-personen zijn soms veeleisend, onbetrouwbaar, hyperactief en destructief. Hun populariteit kan leiden tot roem en fortuin in plaats van tot zelfvervulling.
De pentagram de vijfhoek als de menselijke maat, 5 vingers(ook weer 10) bloemblaadjes van viooltje hebben 5 bloemblaadjes.
5 ster, je kan er een knoop in maken of als sterke vorm gebruiken.
Voor de kleur ga hierheen.
Naar boven

Getal 6

Algemeen:
Het getal 6 is verbonden met de wijsheid, harmonie en schoonheid. Het getal is verbonden met de kleur goudgeel, de kleur van de wijsheid. Astrologisch is dit getal verbonden met de sterrenbeelden tweelingen, boogschutter en waterman. Het chakra dat bij dit getal met name van belang is, is het maagchakra.
Positieve kwaliteiten:
De getal 6-personen zijn inspirerend, wijs en begripvol. Zij kunnen vrijgevig, liefdevol, creatief en betrokken zijn. Zij zoeken harmonie, zijn geduldig, stabiel, gracieus en ook vaak principieel, filosofisch en intuïtief. Het zijn echte familiemensen die zich het lot van anderen aantrekken.
Negatieve kwaliteiten:
De getal 6-persoon heeft de neiging al te idealistisch te zijn, onpraktisch, jaloers en twistziek. Tegenover de wijze raadgever staat de bemoeizuchtige getal 6-persoon. Zij kunnen ontstemd, verwaand, dweepziek en wraakzuchtig zijn. Zij kunnen zich slachtoffer voelen en een lage eigendunk hebben.
De dubbele driehoek als davidsster, de narcis heeft 6 bloemblaadjes.
Een lotus of bloemvorm of de kracht van de zes ster.
Voor de kleur ga hierheen.
Naar boven

Getal 7

Algemeen:
Het getal 7 is verbonden met de onvoorwaardelijke liefde, de spiritualiteit en de mystiek. Het getal is verbonden met de kleuren blauw en paars, respectievelijk de kleuren van communicatie en onvoorwaardelijke liefde, en de zondag. Het chakra dat bij dit getal met name van belang is, is het keelchakra.
Positieve kwaliteiten:
Getal 7-personen kunnen beschouwend, sensitief, verstandig en invoelend zijn, met een sterke hang naar spiritualiteit. Vaak zijn zij bescheiden, analyserend, waarheidslievend, wijs en goede adviseurs. Zij houden ervan te dienen en zijn attent, vertrouwenwekkend en houden van de natuur.
Negatieve kwaliteiten:
Omdat het eenlingen en introverte mensen zijn, kunnen ze soms emotioneel koud zijn tegen anderen. Het kan zijn dat zij niet tegen kritiek kunnen en zijn soms asociaal. Zij kunnen tevens gesloten zijn, hebben een minderwaardigheidscomplex of zijn arrogant. Het mislukken van spirituele aspiraties kan leiden tot een grote hang naar aardse pleziertjes.
Als tekenvorm kan je denken aan de 7 zeven zwanen, 7 planeten
Of anders een vorm met 7 klosjes garen kan ook! 7 kleuren van de regenboog , 7 chakrakleuren, 7 dagen van de week, 7 sacramenten, 7 vette jaren 7 magere jaren,7 planeten etc
Voor de kleur ga hierheen.
Naar boven

Getal 8

Algemeen:
Het getal 8 is verbonden met de inspanning en de relaties. Bovendien symboliseert zij de continue overgang van geest in materie en van materie in geest. Het getal is verbonden met de kleuren magenta en indigo. Astrologisch is het getal verbonden met de sterrenbeelden steenbok en boogschutter. De chakra's die bij dit getal met name van belang zijn, zijn het voorhoofd-chakra en het maagchakra.
Positieve kwaliteiten:
Getal 8-personen zijn realistisch,ambitieuze en energieke organisatoren met gevoel voor de zakenwereld, intelligent, betrouwbaar en recht door zee. Door hun leiderschapskwaliteiten is een succesvolle carrière voor hen weggelegd. Het zijn Intuïtieve en analytische denkers en eerlijke en goede huisvaders en kostwinners.
Negatieve kwaliteiten:
Getal 8-personen kunnen trots, koppig, dwars, materialistisch en meedogenloos zijn en kennen misbruik maken van hun macht. Soms zijn ze ongeduldig, slap, lichtgeraakt en immoreel. Sommigen zijn tobbers en piekeraars, weinig spontaan en intolerant tegenover andere mensen.
Als vorm een lemniscaat symbool van eeuwig durend, of de sterke vorm van de 8 hoek.
Voor de kleur ga hierheen.
Naar boven

Getal 9

Algemeen
Het getal 9 is het getal van de wet, het evenwicht en de afwerking. Het getal is verbonden met de kleuren wit, indigo en de tegenstelling zwart/wit. Astrologisch is het getal verbonden met de sterrenbeelden boogschutter en vissen. Het chakra dat bij dit getal met name van belang is, is het voorhoofd-chakra of 'derde oog'.
Positieve kwaliteiten:
Getal 9-personen zijn humane en ruimdenkende leiders en creatieve en intuïtieve leraren. Zij houden van evenwicht en harmonie, zijn zorgzaam, sociaal, wijs, spiritueel en onbezorgd, met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid.
Negatieve kwaliteiten:
Zij kunnen egoïstisch, onderdanig en eigengereid zijn. Gebrek aan evenwicht kan leiden tot agressie, destructie, kritiek en wrok. Zij kunnen ijdel en machtswellustig zijn en vissen naar complimentjes.
De strijder einde van een cyclus vernieuwing en evenwicht
Als vorm de 9 is 3 maal het 3 getal.
Voor de kleur ga hierheen.
Naar boven

Getal tien

Tien is de samensmelting van 1 met 0, de schepping.
Naar boven

Getal twaalf

Algemeen:
Het getal twaalf wordt wel als het getal van perfectie gezien. Er zijn 12 maanden, 12 apostelen 12 uren per etmaal enz. Omdat 3 en 4 beide "heilige" getallen waren (zijn), is het product hiervan net als de som zeven extra heilig, dus perfect.
Dat 12 als grondtal gekozen is, heeft te maken met de deelbaarheid van het getal. Het is behalve deelbaar door 1 en zichzelf - zoals alle gehele getallen - deelbaar door 2, 3, 4 en 6, dus door de eerste vier getallen. Ons huidige grondtal 10 is verder alleen deelbaar door 2 en 5
12, maanden, de dierenriem
Een octaaf bestaat uit 12 halve toonafstanden.
De Europese vlag kent 12 sterren.
Jacob had 12 zonen, de voorvaders van de Twaalf stammen van Israël.
Jezus had 12 discipelen.
De hoogste uur aanduiding op een analoge klok.
Naar boven

Meester getal 11

Algemeen:
Het getal 11 is het getal van het spirituele inzicht en de intuïtie.
Positieve kwaliteiten:
De getal 11-persoon is intuïtief en idealistisch. Zij kunnen geduldig, eerlijk, begaafd, sensitief en spiritueel zijn. Zij houden van kunst, hebben grote verwachtingen en zijn zeer humaan. Kortom, inspirerende persoonlijkheden.
Negatieve kwaliteiten:
Zij zijn vaak overgevoelig, onverzettelijk en te kieskeurig. Soms zijn zij onpraktisch, onberekenbaar en te veeleisend ten opzichte van anderen. Zij kunnen verward en ontmoedigd zijn als hun idealen niet
verwezenlijkt worden. In het ergste geval zijn ze lui, sociaal onbekwaam en hebben ze de neiging hun eigen fouten anderen aan te rekenen.
Dubbele 1 alles wat 1 is maar dan in tweevoud, evenwicht onzelfzuchtigheid, een elftal staat voor samenwerking.
Naar boven

Meester getal 22

Algemeen:
Getal 22-personen proberen de wereld een beetje beter te maken. Het is het getal van hen die veel bereiken.
Positieve kwaliteiten:
Zij zijn fantasierijk, gereserveerd en ontvankelijk, zoeken evenwicht en harmonie en bezitten een innerlijke kracht. Het zijn krachtige, goed organiserende, invoelende en logisch denkende, hardwerkende mensen die grote projecten op zich nemen. Zij zijn loyaal, optimistisch en soms genereuze weldoeners.
Negatieve kwaliteiten:
Zij hebben vaak te maken met pessimisme en een minderwaardigheidscomplex. De cynische en destructieve 22 maakt zijn werk meestal niet af. Soms zijn zij zelfzuchtig en manipulatief. Onstabiele getal 22-personen kunnen wrede en fanatieke tirannen zijn
zo ook 22 en 33. Dit zijn heilige getallen.
Naar boven

Meester getal 33

Algemeen:
Het getal met de moeilijkste taak is 3. Het getal van de onvoorwaardelijke liefde en het martelaarschap.
Positieve kwaliteiten:
De getal 33-persoon is vaak spiritueel genezer, een zorgzame begeleider en een paranormaal begaafd persoon. Zij kunnen alles aan en komen op voor de underdog. Kinderen voelen zich zeer tot hen aangetrokken.
Negatieve kwaliteiten:
Zij kunnen negatief en destructief zijn en bang om zichzelf en anderen te genezen. Zij kunnen hinderlijk zijn en nooit tijd voor andere mensen hebben. Zij hebben de neiging in hun eigen verdriet te verdrinken en het slachtoffer te spelen. Zij kunnen ook de verkeerde mensen tot zich trekken.
Naar boven

 

terug naar vorige bladzijde terug naar de hoofdbladzijde naar de volgende bladzijde